Moenie rommel strooien nie - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Arjun - WaarBenJij.nu Moenie rommel strooien nie - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Arjun - WaarBenJij.nu

Moenie rommel strooien nie

Door: Arjun

Blijf op de hoogte en volg Arjun

05 April 2009 | Zuid-Afrika, Johannesburg

:D

Ik ben nu 4 dagen in Johannesburg. Heb nu niet zo heel veel tijd om te schrijven, maar ik ga toch even gauw proberen een sfeerimpressie of whatever te schrijven.

First of all: het is hier echt heel gaaf! Ik ben bij Ivo en Barge, waarvan Ivo de CouchSurfer is waar ik nu een paar dagen ben. Hij heeft me opgehaald op het vliegveld, nadat ik eerst in het diepe werd gegooid door op hem te hebben moeten wachten en verschillende offers van verschillende mensen (minstens 10x) heb moeten weigeren, die me allemaal wel naar een goed hostel, hotel of whatever wilden brengen. Uiteindelijk heeft iemand hem gebeld, wat totaal geen zin had want hij was er al, maar alsnog wilde die gozer er geld voor hebben omdat ie mij volgens hem had geholpen.

Okay. Ik verblijf in Randburg (zie kaart), een buurt helemaal in het noorden van Joburg, een zogenaamde veilige wijk. Die veiligheid is nietomdat mensen hier ineens eerlijk zijn ofzo, maar omdat alles extreem beveiligd is. Het huis waar ik blijf staat in een complex omringd met muren en stroomdraad, ik moet eerst door een elektronische poort, vervolgens langs de guard (die me inmiddels kent gelukkig), en vervolgens het huis binnen; alles is dubbel: zowel een gewone deur als een traliedeur, en dat is dus met alles. Bovendien kan er binnen een paar minuten 'armed response' voor je neus staan als je kwade bedoelingen hebt.

Ik ben voornamelijk in deze buurt geweest, ook omdat het openbaar vervoer hier ofwel totaal ontbreekt ofwel totaal niet te vertrouwen is. Ik heb geprobeerd mee te liften met taxibusjes, maar dat is vooralsnog nog niet gelukt. Morgen ga ik het nog een keer proberen, op weg naar Lion Park, waar ze, jawel, leeuwen hebben. En giraffes. En die heten in het Afrikaans kameelpaarden. Maar dat terzijde.

Vrijdagavond ben ik met wat mensen naar een feest geweest in een lounge/club, lekker loos gegaan en weer mensen leren kennen, was erg leuk. Gisteravond was er een braai, een soort barbecue, in een plek hier in de buurt genaamd Kosmos. Alles is daar godsgruwelijk rijk en enorm. Het huis was langs een golfbaan, in een enorme villawijk, maar daar mensen ontmoet en plannen gemaakt om komende week naar Durban te gaan. Waarschijnlijk ga ik half mei naar Kaapstad. Alles in de tusentijd is nog onzeker, maar goed, geen plan goed plan.

Ik moet nu weer gaan (we gaan naar botanical garden, een enorm park eigenlijk, lekker chillen), dus ja. U hoort nog.

• 05 April 2009 - 13:24

Lukas:

nice, meer navloeiingen van de apartheid dan je dacht dus :P

• 05 April 2009 - 15:39

Marjet:

super dat het makkelijk mensen ontmoeten is daar! ik ga eens even op internet kijken wat Durban voor plaatsje is, ben benieuwd waar je terechtkomt:) Heb je er al een slaapadres? Veel plezier met de leeuwen, en de kameelpaarden natuurlijk :)
    kus

• 05 April 2009 - 23:36

Ans:

Die Zuid Afrikaanse woorden zijn wel heerlijk.
    Braai doet me denken aan elsters praten. Braoien is braden van vlees. Dus logische dat een braai bbq is :-)
    Ik zoek ook even op waar Durban ligt en wat daar te doen is.
    Geniet ze.

Een smakkerd van mij

• 06 April 2009 - 13:21

Selma:

wauw dit is errug gaaf man!! wat schrijf je beeldend, ik zie het allemaal voor me. hoewel, ik kan er ook weer geen voorstelling van maken hoe jij daar nu zo je leven hebt. Genietze !. ;-)

• 06 April 2009 - 19:41

Zupapapa:

He, jy lekker vakansie hou! Ons sal tog kontak hou? Ek e-pos wel. Alles van die beste!!

Soen van PAPA

• 07 April 2009 - 09:47

Ina:

Ha die Arjun! Geweldig, dat je aan je reis bent begonnen. Ik wens je heel veel plezier op dat boeiende continent Afrika!

• 08 April 2009 - 10:07

Maybrith And The Boy:

He Arjun, het klinkt wel geweldig allemaal. Bij het lezen van het woordje braai kreeg ik meteen honger! Leuk joh, om dit alemaal te morgen meemaken. Geniet ze!

• 08 April 2009 - 22:29

Willemijn:

Aloha uit het koude Nederland! Ik zou zo weer terugwillen (ben zaterdag uit Durban vertrokken voor de meelezers). Tip voor Durban: uShaka Marine World. De meeste cab drivers zullen het wel weten. De Mozzie Cabs (tel: 0860 669943, zonder landnummer enzo) zijn aan te raden en betrouwbaar, niet te duur en hebben leuke en herkenbare auto's. uShaka is zeer westers en toeristisch, maar leuk voor souvenirs, het aquarium ed (betaalde gedeelte) schijnt ook erg goed te zijn, kwallenaquaria enzo, maar daar ben ik zelf niet geweest. Gratis gedeelte is leuk voor wat eten, drinken en winkels. Verder: veilig zwemmen in de Indische Oceaan met lifeguards (oppassen voor minikwalletjes trouwens). Meer heb ik niet gezien naast de haven vrees ik.
    Voor Tanzania tips moet je als je daar heen gaat maar aankloppen!

groetjes,
    Willemijn

• 08 April 2009 - 22:30

Willemijn:

Ah: nu met landnummer volgens mij...

+27860669943

• 12 April 2009 - 17:34

Oma:

Hallo Arjun,
    hoe is het met je?
    de reis tot nu toe goed verlopen? Ik hoop het tenminste, ik vind het een hele onderneming. Ik heb je verslag gelezen en ik hoop dat je er van geniet en dat ik nog meer berichtjes van jou mag ontvangen.

Liefs, oma.

eveneens de groetjes van